Mexico City

Mexico City – byen vi ble ranet i for 11 aar siden, byen hvor jeg gikk shopping gal og kom hjem med en hel koffert med ting, hvor undergrunnen er kjempeskummel, og taxiene gale.

Saa var jeg her igjen. Denne gang ogsaa med speiderjenter, men ikke i uniform. Med pengebelte og spisse albuer klar til aa sloss meg gjennom store folkemengder.

Men, hvor var folkemengdene? Og naar kom disse utrolig behagelige “women only” togene? Og hvor ble det av kjoepelysten? Ikke vet jeg, men 3 dager i Mexico City og jeg ble bare befoelt litt paa albuen, ingen tigget penger og jeg kjoepte INGENTING!

Den kvelden jeg proevde aa kjoepe en tequila klarte jeg ikke betale for den en gang. Men salsa dansing ble det nok av. Mine Meksikanske venner fra Thailand hadde nemlig kontaktet sin kusine og hun tok oss med ut sammen med broren og sjefen hennes, og her i Mexico har visst alle jenter en “boyfriend” som betaler. Saa vi kom tilbake paa hostellet vaart med 2 dusin roser hver og lommeboken full. Fin kveld.

Hostellet vaart var foroevrig verdens beste: Anys hostel (google, eller hostel.com). Vi betalte 12$ natten paa 4 mann rom i nydelig hus med fantastisk frokost. Vertskapet var ogsaa utrolig hyggelige. Anbefales. Hostellet ligger i en rolig, trygg gate paralelt med gaten hvor det rosa toget gaar. Stoppet som heter Sevilla er naermest.

Hva mer gjorde vi i Mexico City? Spiste mat, besoekte Xochimilco (fargerike baater hvor selgere selger alt mulig rundt oss), El Zocalo (verdens 3. stoerste offentlige plass), Plaza Mayor (arkeologisk utgravning av gamlebyen), Antropologisk museum (gigant museum, men alt er paa spansk, anbefaler aa ta en guide med).

Vi gjorde nok mere og, men det var det jeg husket til naa. Fin fin tur.

This entry was posted in Livet. Bookmark the permalink.

One Response to Mexico City

  1. Cecilie says:

    Hørtes ut som en utrolig behagelig tur til Mexico city.
    Tror ingen av oss komme til å glemme dagen på metroen. Hehe.

    Eg kunne blitt vand med å ha en sånn “boyfriend” ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>