Fine Store Fortauu

Parkeringsplass eller fortauMen ikke så mye plass til fotgjengere. Kuala Lumpur bryr seg lite om sine myke trafikkanter. Jeg stod å ventet på grønn mann i over ti minutter i dag i ett kryss som blir styrt av en politimann. Han styrer bilene og driter i menneskene som skal over. Tilslutt sprang jeg over i en luke og orienterte meg gjennom jungelen av motorsykler som stod i andre feltet før jeg var i trygghet på andre siden.

 Så har jeg endelig kommet meg til de store fine fortauene, de som er "fliselagt" og har spor for de blinde. Men neida, her har bilistene funnet gratis parkeringsplasser, så her er det heller ikke så trygt å gå. Ned på veien og snike seg forbi bilen for ikke å bli truffet av noen biler. Så tenker jeg, nå er det trygt. Men bare til jeg nærmer meg neste lyskryss, for da har mopedene plutselig blitt fotgjengere. De slenger seg opp på fortauet og suser forbi i høye hastigheter.

Nei i denne byen nytter det ikke å gå med iPod i ørene når man skal ut å gå i trafikken. For trafikken bryr seg ikke om at fortau er for fotgjengere. De ser bare en ledig parkeringsplass eller en rask måte å komme seg gjennom ett travelt kryss. 

Lykke til :)

This entry was posted in Livet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>