For En Innholdsrik Helg

Snakk om fin helg. Solen skinte hele lørdagen og jeg kjenner lett hva det gjør for humøret. Men, jeg skal starte med fredagen heller.

Fredag kveld møtte jeg Chris i Circular Quay, havnen nede ved Operahuset. Vi hadde bestilt bord på The Cut, en restaurant som de viste på Masterchef en gang. Chris liker kjøtt, og på The Cut, har de kjøtt. Mye kjøtt.

Grower Market i Sydney

Vi var litt tidlig ute så etter en kaffe på Starbuck vandret vi rundt i The Rocks en stund. En av mine favorittsteder i Sydney, og hver gang jeg er her oppdager jeg noe nytt. Som regel er jeg her på dagtid og da er markedet en stor del av The Rocks, men nå var det kveld og gatene var tomme. Vi gikk opp og ned stier rundt og gjennom bydelen og fant mange nye fine steder. På vei ned The Argyle stairs møtte vi noen som stod å lurte på hvor de skulle. Jeg foreslo at de måtte gå opp trappene til Glenmore hotel og sette seg på taket. Sydneys fineste utsikt. Anbefales til alle.

Uansett, The Cut er i en kjeller i en gate i The Rocks. Der får man deilig vin. Vi hadde salami tallerk til forret (salami er jo ikkje kjøtt) og så hadde Chris en diger stek og jeg geiteostfyllte ravioli til middag. Nam. Dessert hadde vi ikke plass til. Men nam var det likevel. Som en liten lønningsmiddag på en måte.

Lørdagen våknet vi til solskinn og fuglekvitter. nesten. 25 grader varmt, og turen skulle gå rett til Manly og Sjømannskirken. Det er sjelden vi er ute av huset så tidlig, men når vi var på vei ned til byen kikket vi tilfeldigvis ned mot venstre og såg en haug med boder.

Ferske grønnsaker

Det viste seg å være Sydney Morning Heralds`Growers Market, som tydeligvis var akkurat der på den plenen den første lørdagen hver måned. Alikevel, etter 7 måneder er det første gang jeg har sett eller hørt om det.

Som en liten versjon av Gladmaten den gang vi fikk gratis prøver, med færre folk og ingen alkohol. Det var som å oppdage noe kjempekjempefint. For et sted! Jeg vet ikke om jeg synes det var fint eller dumt. Fint at jeg fant det, men dumt at jeg ikke fant det før.

Smaksprøver av gårdslaget ost, hjemmelaget balsmico, olivenolje, tapenade. Sjokolade, karameller.. Mmmm. Nam!

Etter å ha siklet over alle bodene gikk turen videre til Manly og sjømannskirken som serverte grøt og vafler. Chris fikk prøve seg på å snakke norsk med noen andre og jeg fikk saft og vafler. Gleder meg til å komme hjem å ha vafler HELE tiden :p hehe

Sommeren er her... foreløpig

Litt lørdagsnop ble det også, Smash sjokolade som jeg ikke har prøvd i sånn form før og en rull med Smil.

Siden solen skinte gikk vi i t skjorter fra sjømannskirken til Manly langs stien ved vannet. Herlig dag. Nesten som sommer. Merkelig at det kan bli så fort varmt etter det har vært så kaldt.

Neste stopp var Manly Seaworld. Fint sted, men litt trist. Samme følelse som på Akvariet, men så kjekt å se sjøhestene. Mine favoritter.

Etter Seaworld vandret vi rundt i Manly og jeg fikk endelig kjøpt meg et bilde av broen som skal henge på soverommet. Lunsj og strand. Sol og vann. Deilig deilig helg.

På tur

I dag er det søndag og flere steder skal besøkes. Det er nest siste helg i Sydney, neste helg skal vi til Melbourne, og helgen etter begynner flyttekaos. Om tre uker er vi på vei til Malaysia :)

Håper helgen i Norge har vært like bra. Jeg har fulgt med på Bryllup via mail fra far. Siv Merete og Helge: GRATULERER SÅ MYE: Håper dere fikk en fantastisk dag. Dere var fine som bare det på det kornete bilde jeg fikk på mail fra far. Gleder meg masse til å se dere igjen i høst :)

 

This entry was posted in Anbefaling, Down Under, Mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>