3 Uker i Borneo

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her, så dette blir en lang oppsummering :)

Etter utflytt fra Palladium og innflytt i hotel i Kings Cross hadde vi en storartet avskjedsmiddag på XXII. Det var en herlig siste kveld :) Med de fleste venner vi har samlet opp mens vi har bodd i Sydney.

Vi fløy til Kuala Lumpur med alt for mye bagasje, men hadde følge av en irsk venninne som var snill og tok noen kilo for oss.

I KL var gjesterommet hos Laura klart og med sikkert den fineste utsikten jeg noen gang har hatt. 27. Estasje og jungel utenfor.

Helt utrolig.

Noen dager senere var vi på på Borneo, i Sabah, på Mabul og Billabong Backpackers Dive resort. Her var det dykking på Sipadan som var planen, og selv om det var midt i Hari Raya fikk vi to dager på Sipadan. En med sol og en med regn. Tusen skilpadder og hai. Masse fine koraller, men ellers ingenting nytt. Er vi litt bortskjemt kanskje?

Etter Sipadan brukte vi lang tid på å dra til Kinabatangan. Der drog vi på jungeltur med Uncle Tan’s. Tre dager og to netter. I jungelen. I en “gapahuk” :) Flott opplevelse. Se orangutanger i regnskogen… Det som er igjen av den.

Det rev litt i hjertet når vi satt i båten nedover elven og regnskogen som burde vært tett og sto,r bare vare noen meter bred og gjennomsiktig. Bak trærne skimtet vi maskiner og oljepalmer. Jeg vil ikke skrive så mye mer om det nå… Det gjør meg bare trist.

I leiren var det mer jungel ettersom den befant seg i en bevart lomme. WWF har sloss mot regjeringen i flere år for å få flere og bredere lommer langs Kinabatangan elven. Fra 35 til 50 meter. Som egentlig er lite. I forhold til hva vi allerede har ødelagt.

Orangutanger, krokodiller, silver leaf monkeys, kingfisher fugler, øgler og masse annet såg vi likevel. Og turen var fin den.

Etter Kinabatangan tok vi en taxi til Sepilok Orangutan sanctuary. Her rehabiliterer de orangutang babyer og trener de opp til å leve vilt. Flere av babyene har blitt voksne og fått egne barn som har fått egne barn. Etter at de er satt fri kommer de av og til tilbake for å hente mat i lavsesongen. Da fikk vi se de litt nærmere enn på elven. Noe jeg satte stor pris på ettersom jeg hadde gamle briller på :p

Topp 5 Sabah:

 1.  Orangutanger og regnskog
 2.  Dykking
 3.  Strendene på Sipadan
 4. Spise noe annet enn maten på Billabong
 5. Se lykkelige barn storkose seg med en pinne og fire steiner

En tur til Kuching rakk vi og. Kattenes by i Sarawak. Der besøkte vi en gammel longhouse by. Ikke som jeg hadde sett for meg, men interessant. Hodeskaller og mye spennende historie.

 

Topp 5 Sarawak

 1. Sarawak Tea and Coffee House
 2.  Elvebredden
 3. Nomad guesthouse. Room nr 3 har ett flott maleri
 4. Longhouse
 5. Top Spot – food court på toppen av parkeringshus

I Ana Rais longhouse måtte mennene komme hjem med ett hode før de fikk gifte seg.

Dagene gikk og nå er vi tilbake i KL. Vi rakk en tur til Melaka og har kost oss der med god mat, litt shopping (ikke lurt ift bagasjevekt :p) Vi tok også mor og fars anbefaling og hoppet på ett river cruise om kvelden.

Det burde være en topp 5 ting å gjøre i Melaka:

 1. Båt cruise
 2. Se de obligstoriske turisttingene
 3. Drikke kaffe på:
 4. Nattmarked i Jonker st.
 5. Kikke i de rare fine kinesiske butikkene.

 

I natt sover vi igjen hos Laura og pakker sekkene i morgen. To dager i Amsterdam og plutselig er jeg hjemme på norsk jord.

 

This entry was posted in Dykking, Malaysia. Bookmark the permalink.

One Response to 3 Uker i Borneo

 1. Mari says:

  Da hørres fantastisk ut, kjære deg. No håpa eg alt svare til forventningane heima i Norge og! Masse lykke te, begge to! Send meg ein oppdatering i ny og ne, så snakkast me heima i desember :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>