Chiclayo – verdens mest bråkete by

Vi var så vidt kommet til Chiclayo før vi startet oppdraget med å komme oss ut igjen. Ekstrem tuting og en generelt lite interessant by gjorde at vi ville finne raskeste vei ut, men først måtte vi finne en tur til reservatet som var grunnen til at vi drog ti, Chiclayo i det hele tatt.

Svært mye av Peru lider av avskoging og stor beplantning av ris, en matvare som krever mye vann, dette gjør at mye av vannføringen blir omdirigert og etterlater store områder som ørken. Utenfor Chiclayo er det en gruppe mennesker som prøver å motarbeide dette ved å verne områder som Chappari.

20130917-114143.jpg
Her hadde vi egentlig lyst til å overnatte på reservatet i svært dyre rom, men da vi aldri fikk svar på henvendelsene våre ble det til at vi tok en dagstur fra Chiclayo. Denne booket vi hos Moche tours, til 130 sole hver. Da fikk vi transport og spansktalende guide. Ja, så fikk jeg øvd litt på spanskoversettingen min og Chris fikk en svært redusert versjon av hva de sa.

20130917-114136.jpg

Det vi håpet mest på å få se var en Spectacled bear, når vi først såg den ble vi veldig imponerte, men da vi etterhvert innså at disse bjørnene var et eneste stort opptrinn og ble lokket til å klatre i trær for sukker ble vi litt skuffet. Det hørtes ut som om bjørnene skulle introduseres til å leve vilt etterhvert, men det såg ikke sånn ut. Når jeg spurte guiden fortalte hun meg at bjørnene nå var utsatt for så mye sykdommer og menneskelige bakterier at de ikke kan settes fri for da vil de utgjøre en fare for de ville bjørnene.

20130917-114148.jpg

Plaza i Chiclayo.

Vel tilbake i Chiclayo, med tuting og mas overalt ble det tilslutt til at Chris og jeg søkte tilflukt på starbucks på et kjøpesenter. Det eneste stedet i hele byen hvor det ikke er med og kjas overalt. Har satt vi en stund mens vi ventet på ny nattbuss til Mancora.

20130917-114152.jpg

This entry was posted in Sør-Amerika. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>