Typiske Skoledager

Jeg er på femte skoleuken min og timeplanen har stabilisert seg. Den viser at jeg begynner halv ni mandag, torsdag og fredag. På mandagen har jeg 2 fag, med 4 timers mellomrom. På torsdagen har jeg 3 fag med tilsammen 5 timers mellomrom og tirsdag onsdag og fredag er ganske ok. Dessuten slutter jeg halv ett på fredager, det er deilig. Og onsdager har jeg ikke time før kl 4 og det er deilig det og.

En torsdag er som regel dagen som er kjekkest faglig, men kjipest pga all ventingen. Det er nå jeg ønsker meg bil. Da kunne jeg kjørt hjem, noe som skal høre til å gå på 20minutter. Istedet snakker jeg med folk jeg kjenner eller ikke kjenner. Diskuterer religion og politikk og krig og fred og sånt (faktisk!).

Dessuten ender jeg ofte opp med å spise i kantinen. Den gode Iranske restauranten på taket åpner ikke før kl 12, og da skal de andre til time igjne, så jeg ender opp med å spise dårlig kjip ris med saus, ris med kylling, ris med ekle grønnsaker eller toast med karamell(!). 

 I dag var det først to timer forelsning i faget "Computing and IT in the Workplace". Ett fag som egenltig handler om "Data". Til nå ha vi lært om hva internet er, hva e-mail er, ergonomi og i dag toppet det seg med datasikkerhet: Hva er antivirus?

Du kan trygt si at jeg kjeder meg i denne timen.

Neste fag er IMT, Introduction to Multimedia and Webdesign. Her ble jeg fort kjent som "den som kan det fra før av". Av og til finner jeg til og med svaret før læreren, men jeg har lært at det er det samme som å tråkke læreren ned i søla dersom man sier noe til han som han ikke vet. Så det har jeg sluttet med. Det handler nemlig om respekt.

Så selv om læreren står der å sier noe som er HELT feil. Så kan jeg ikke si noe. Respekt.

Når vi endelig ble ferdig med grunnleggende HTML skiftet vi fokus til Java Script. Det kan jeg jo ikke, så her måtte jeg følge med og nå går det fort i svingene gitt. Men kjekt å lære noe nytt.

De andre tre fagene er som følger:

Introduction to Management – utrolig tørt stoff, lesing av Power Point (føler jeg kommer til å hate Power Point om noen uker, ALLE lærerene bruker det).

Maths for Technology – her vrir jeg hjernen noen timer til dagen for å løse binær oppgaver og lignende.

Foundation of Software Development – JAVA. Foreløpig veldig ok, vi driver med flowcharts og pseudocodes og litt sånt.

 Kanskje verdt å nevne at jeg har 15timer total undervisning på skolen i løpet av en uke. Jeg bruker 10timer i uken på å komme meg til og fra skolen og bare én av lærerene er en dame. 

Forresten så har jeg lært hvorfor vi har en som heter Mohammed Mohammed Mohammed Al-Faharq i klassen. Det er ikke fordi foreldrene er HELT tette i pappen, men fordi han har navnet sitt, som er Mohammed, etterfølgt av navnet til faren, som tilfeldigvis også er Mohammed og avsluttet med navnet til farfaren, som.. tro det eller ei, også heter Mohammed.

Gåten løst.

Ha en fin helg, håper alle setter pris på langt innlegg om skolehverdagen :)  

This entry was posted in Livet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>