Manta Mania

Øy nr Fire, også kjent som "lunsjrommet"

Kort tid etter forrige innlegg tok det seg opp i dykkerbyen. Jeg var på dagstur til Similan og hadde en fransk familie som ville snorkle, og jammen snorklet vi. Lunsjen den dagen ble som andre dager spist på Island nr 4, men denne gang ringte telefonen.

“Katrin, you´re on the liveaboard. Be ready at 5,30″

Fine greier, dagsturen er hjemme kvart på fem, og jeg var klar med sekken klokken halv seks. Min første liveaboard etter at DM kurset var ferdig :) Full båt, masse dykkere, nydelig vær, nydelige dykk, og på siste dagen, på nest siste dykket kom det jeg har ventet på siden november: Manta Ray!!

Disse store skapningene er altså helt fantastiske. De kan bli opptil 7 meter fra ende til annen, men den vi møtte var kanskje bare 3-4. De liker bobler, og liker derfor dykkere, men i vårt tilfelle var det noen idioter som svømte maraton mot den, og dermed snudde den og stakk til havs igjen.

Dykkeren jeg hadde guidet på hele turen kunne ikke brydd seg mindre. Hun var nok den mest uentusiastiske dykkeren jeg har møtt. Ingenting interesserte henne, ikke Ghostpipefish, sjøhestene jeg fant, nudiebranchene eller Leopard Haien fanget hennes interesse. Og alikevel drog hun på tur nr to i går.

Det gjorde ikke jeg. I går drog jeg til Koh Bon på dagstur med Liquid Adventures, og ikke minst, med Siv Merete og Helge. Båten jeg vanligvis er med skulle ikke ut, men drog til vraket, men vi ville ha turkis vann og Koh Bon er stedet for Manta.

Første dykk var fint, vi så ingen manta, men når vi kom opp i båten og skulle ha lunsj kom en Meksikaner bort til meg å sa: “se, manta!” Og der var den, like i overflaten. Siv Merete fikk nesten ikke tid til å ta på seg maske og snorkel før hun var i vannet, med Helge like etter, og jeg tilslutt. Så, endelig fikk vi se en manta nærme nok til å bli uendelig facsinert.

Så, dykk nr to. Vi hopper uti, går ned til 18 meter og jobber mot en liten motstrøm. Vi kommer til enden av klippen og jeg kjenner strømmen mot oss komme enda hardere og bestemmer at vi skal snu. Så jeg viser tegnet til Helge, og så ser jeg oppover mot Siv Merete og viser tegnet til henne.. Så ser jeg en stor svar skygge bak henne og mister nesten pusten, jeg peker med stor entusiasme på den digre skapningen som er rett over hodet hennes. En Manta.. bare noen meter fra oss. Helge og Siv Merete blir helt i hundre, og selv om jeg nå er guide og skal kunne takle dette kjenner jeg hjertet slår som aldri før, jeg puster dobbelt så fort og slipper ut ett lite hyl.

Manta Manta Manta!

Den må ha vært større enn 4 meter fra høyre til venstre, og sikkert 3 meter lang. Så en god 12 kvadrats Manta hang vi med noen korte minutter før den svømte ut til det dype blå igjen.

Både jeg og mine kunder var ytterst fornøyd med møtet. Noe mer fantastisk tror jeg aldri jeg har opplevd. En ting å se de noen ti-meter fra, men så nær. Helt utrolig!

Så, som jeg sa til Helge når vi måtte dra med en annen båt enn det som var planen, og som jeg sa til Siv Merete som ikke fikk se strendene på Similand, flaks i uflaks! Vi hadde en fantastsik dag på Koh Bon, vi såg Manta fra båten, fra snorkelen og fra dypet.

Dette folkens, dette er sånn livet skal være!

PS: Jeg har alltid mine beste dykk når kamerahuset mitt er ødelagt, så jeg har ingen bilder, og kan derfor ikke bevise Manta-møtet, men en kollega har tatt bilder og jeg venter i spenning på en e-post med bildene i. For å illustrere er bildet av manta her på sidne tatt fra Google Images :p

Nå skal jeg snart stå opp, for første gang på over en uke etter kl 6, jeg skal møte Siv Merete og Helge på Stempferkafe og så skal vi på sykkeltur. I morgen drar Siv Merete og jeg til Ao Nang :)

This entry was posted in Livet, Thailand. Bookmark the permalink.

One Response to Manta Mania

  1. Birger says:

    Kult! Men eg hadde blitt livredd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>