Sea Chart – crew dykkertur

Drybager poserer så fint

Når jeg gikk innom dykkersenteret i går kveld for å sjekke om de hadde noen dagsturer hvor de kunne ha brukt for meg satt de midt i planleggingen av en crew dykkertur. Når de ikke har noen kunder gjør de av og til dette for å gi oss yrkesdykkere en dag der dykking bare er en hobby.

Sjefen har lenge snakket om å dra på en sånn tur til Sea Chart, ett stort fraktskip som sank noen uker før jeg kom hit i fjor. Dette skipet er lastet med enorme tømmerstokker av teak, og kommer derfor aldri til å bli hevet, det ligger på 24 til 40 meters dyp, og er dermed ett kort dypt dykk og kun for erfarne dykkere.

I dag morges møtte jeg dermed opp til årets første fundive, og ikke bare det, men fordi Alex var så snill og gav meg Nitrox kurs på forrige liveaboard, kunne jeg stolt fortelle at jeg også kunne dykke på Nitrox. (Nitrox = mindre nitrogen bobler i bloder = lenger tid undervann uten dekompresjon).

Longtail

Det var de fast ansatte på dagsturen, Julie, Sylvain og Meaw, dalig leder Stephan, paparazzien og henner kjæreste, Sylvains kjæreste, meg og to andre freelancere og Bruce, mannen som bodde i Hellas før de hadde strøm og sånt.

Vi lesset 21 tanker på en longtail, og satte kursen for det åpne hav. Omtrent i midten av ingensted fløt det en orange ballong som markerte at her var vi. Julie og jeg var de eneste som dykket på Nitrox, så vi trodde vi hadde lengst dykk, men så gikk altså Franskmannen langt over dekompresjonsgrensen og måtte ha ett 15minutters stopp, så vi tapte slaget.

Skipet har bare ligget i seks måneder men er allerede dekket i grums, det er sjøagurker og lionfish overalt, og ryktene sier at de har sett hvalhai her. Sikten vår var ikke den beste, kanskje 10-15 meter, så noe håp om hvalhai hadde vi ikke. Det vi fikk se hva disse digre tømmerstokkene som fløt ut av lasterommet, loggboken til kapteinen låg fremdeles i styrhuset og det hele var ganske tøft å se.

Dagens andre dykk var ikke noe å snakke om, enten dykket vi på feil sted, eller så var det ett fryktelig kjedelig rev vi bestemte oss for å dra til. Dykk nr to må være ett grunt ett når man har gått ned på 32 minutter, så vi var ikke dypere enn 9 meter. Anbefaler ikke folk å dra til Pramchai Reef for å si det sånn :p

This entry was posted in Livet, Thailand. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>