To Ting Som Ikke Ville Skjedd i Norge

1. En taxisjåfør ville aldri invitert alle sine skandinaviske kunder på en ekstraordinær Deepavali middag.

2. Du vil aldri se en haug med apekatter leke på biler og gjerder.

Deepavali dinnerMen her i KL skjer det rett som det er. Mr Nice Taxi inviterte oss på Deepavali middag lenge før Deepavali, men siden Thomas og jeg allerede hadde billetter til Langkawi kunne vi ikke dra dit på selve dagen, men Mr Nice Taxi hadde en plan, han inviterte oss i stedet, sammen med Linda, Alan og Lotta, litt senere.

Han kom selvsagt å hentet oss, og vi kjørte rundt i mørket til vi kom til ett nabolag som var ganske annerledes enn vårt eget. Har var det fine eneboliger på rekke og rad. Mr Nice Taxi bodde i ett blått hus med rosa stue og grønt kjøkken. Kona hans hadde laget ett fantastisk måltid og hele familien var tilstede. Vi fikk ris, kylling, reker og geit. Nesten-vegetarianer som jeg er holdt jeg meg til kyllingen, men smakte på sausene fra alle de andre rettene. Supergodt.

Apekatt på bilHan kjørte oss tilbake til byen og, og vi takket og bukket noe fælt. Han er virkelig ett kupp både når det gjelder å kjøre oss dit vi trenger å være, og ikke minst at han samtidig kan fortelle oss utrolig mye om Malaysisk historie og kultur. 

Nr 2 på listen skjedde i dag når jeg var på vei hjem fra byen. Jeg har sett apekatter før, men de var mye mindre enn disse, og var litt mer på avstand. I dag var det en hel haug, kanskje 10stk som lekte seg på en parkeringsplass rett ved gangstien. Og de var svære. Kjekke ting.

 

This entry was posted in Livet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>