To Uker i Paradis

Det er ikke det at jeg bare liker å være på Perhentian, jeg simpelthen elsker det.

Palme med julelys

Men, la oss begynne med Tioman. Busstur og ferje. Fant meg til rette på “My Friends Place” til 35rm natten. Det regner og regner og regner. Men jeg har Shantaram bok og gitar og klarer meg fint. Dag tre snakker jeg til andre mennesker. Da begynner det avslappende øylivet å ligne litt mer liv og fest og plutselig har jeg nye venner. (De jeg nå drar til Banda Aceh med)

Tioman er fint, men jeg har ny tatovering på ryggen og kan ikke dykke likevel. Så etter en uke drar jeg til fastlandet og tar en nattbuss til Kota Baru og rekker akkurat første båt til Perhentian.

Nok en gang går jeg i land på Telok Dalam, på Perhentian Besar. Verdens fineste sted. (Mener jeg å tro mens jeg fremdeles har store deler av verden å utforske).

Alt ok, meget ok

Jeg finner Eva hos Alu Alu Divers, booker noen dykk og flytter inn i gjestesengen hos Eva. Her heter det Everfresh og er ikke såååå fresh. Hull i gulvet er do og dusjen virker ikke så man må kaste vann over seg. Det er ikke så nøye, her skulle jeg betalt 10rm natten, men er grei å betaler 20 fordi Eva er en kunster som ikke tjener så mye penger.

I found nemo

Jeg dykker to dager og er mildt sagt skuffet over sikten og bestemmer meg for å droppe dykkingen, men så snakker jeg litt med Sarah og Richard og plutselig har jeg blitt fridykker gitt. Jeg holder pusten i statisk (flytende med hodet under vann) i 2,5 minutter, jeg svømmer 35 meter under vann (men ikke 40 som er kravet) og jeg dykker både med å trekke i tau og ved hjelp av svømmeføtter og klarer å dra meg ned på 16.8 meter og henge der litt, og ende opp med ett Constant Weight dykk på 1.15 minutt. Fine greier.

I like

Dagene går, jeg sitter på stranden og bare tar inn utsikten. Vannet er aldri så klart som her. Solen skinner aldri sterkere og himmelen er aldri blåere. Etter en uke drar jeg til Kuala Lumpur med jobbtilbud neste sesong og drømmer om å komme tilbake en annen gang. Muligheten er der iallefall :)

This entry was posted in Malaysia, Reise. Bookmark the permalink.

2 Responses to To Uker i Paradis

  1. bareAnne says:

    Gratulerer! Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan man kan dykke ned 35 meter uten mulighet for luft. Jeg syns jo det er prestasjon nok å dukke ned 20 meter MED luft!!!

  2. AK says:

    Nei nei, dykket bare til 16 meter, 35meteren var bare på to meter dybde :) Men, det er folk som har dykket mye lenger enn det med fridykking, rekorden er noe sånt som 200meter eller noe. Det er sykt det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>