Julemiddag nr 3

Andre juledag satt jeg på båten til Haugesund. Den første halvtimen gikk utrolig tregt, og alle mine muskler og all min konsentrasjon ble brukt på å ikke bli kvalm. Jeg er glad jeg ikke drakk mer hos Zeala dagen før. Bakrus og bølger er ikke noen bra kombinasjon. Jeg blir varm når jeg er på sjøen. Derfor var jeg den ene som satt i singlet og klamret meg til armlenet, mens alle andre passassjerer satt i varme gensere og skjerf. Men jeg klarte det. Jeg spydde ikke.

Vel fremme i smileguttens hjemby, stod nettopp smilegutten på kaien og smilte. Vi hadde planer om å gå på kafe for å unngå hjelpe-til-presset som det ofte er på kjøkken før en stor middag, men de var stengt overalt, så vi hadde ikke noe valg. Noen timer senere datt slektningene til Thomas inn dørene, og maten var straks klar. Kalkun, stuffing, poteter, fersken med limegele, babymais, erter og bønner. Det var så mye god mat at kalkunen forsvant litt, og poteter trengte vi nesten ikke.

Om kvelden besøkte vi Saga kino, og fant de etterlengtede Lykkebærene som Thomas spiste når vi var på date for lenge lenge siden. Jeg har lett leeenge etter disse, og nå vet jeg at det er Cloetta smågodt som gjelder :p I Haugesund hadde de og noen smarte pappbegere til å ha smågodt i, istedet for knitre-poser. Hvorfor er vi ikke så smarte i Stavanger?

Den planlagte Romjulshytteturen gikk i vasken pga regn og mildvær, så vi drog heller hjem til leiligheten og skiftet gulv. I dag begynte vi på skapene, men der manglet både det ene og det andre, så de er bare halvferdige. Nå er det listearbeid og suppekoking. I kveld har jeg invitert bareAnne på kake for hun drar ut i den store verden i morgen. Uten å gi beskjed om hvor hun skal hen. Hun er høyt respektert for motet, det hadde jeg ikke turt.

This entry was posted in Livet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>