Juletradisjoner

Julen er over! :) Hoveddelen i allefall. Julemiddag på Bryne og i Haugesund gjenstår, men julaften er over for i år. Den ble bra, tradisjonell og fin.

JulegaverJeg er meget fornøyd med julemiddagen. I år ble vi en ekstra da Per Henrik hadde invitert en kamerat fra Oslo, så det var mor, far, onkel, bror, brors kamerat og mormor. Kalkun var julemiddagen, riskrem til dessert. Jeg fikk mandelen :) :) Ingen marsipangris hos oss, det er After Eight som er tingen. Så var det gavebonanza. Resultatet var meget bra.

Jeg hadde allerede fått kitehjelm til snøføre og Kari Traa lue av Thomas (vi hadde liten julaften lille julaften), og fikk ganske tidlig på kvelden samme lue i annen farge av Per Henrik. God smak disse guttene :p Per Henrik sjenket meg også ett gavekort fra Brafilm.com på gratis dvd leie i tre måneder. Flotte ting. Av mor og far fikk jeg morgenkåpe, kjøkkenvekt, gullskje, DVD av bryllupet til mor og far, antirødmekrem (ja, det finnes og det trengs). Jeg fikk ganske mye kaffe til å være en ikke-kaffedrikker, men den kan jeg jo dele med Thomas, og det fikk jeg av både Anne og onkel. Begge gavene var en fin gavekurv med kaffe, sjokolade og litt ekstra. Det lukter veldig godt av julekaffen fra Anne. Kanskje jeg bruker den som godlukt i heimen :) Av mormor fikk jeg pengegaven og den alltid kjærkomne ullsokken. Ingenting er som hjemmestrikkede "lodder". Julenissen hadde også i år vært innom og av han fikk jeg ullstilongs og en buff. :) Da er jeg klar til skitur i morgen.

Men først er det som sagt middag på Bryne før Zeala lager fest. I morgen kl 12 skal jeg ta båten til Haugesund, så kvelden blir ikke så sen som i går.

Julaften er aldri komplett uten en tur med bareAnne på Cementen og påfølgende Taco-nachspiel. Jeg hentet Anne i en nesten lydløs knallgul bil i år. Så kjørte vi til Stavanger, gikk til Cementen. Drakk noen øl. Jaget vekk en innpåsliten Kvitsøy-sauebonde som ikke tok hintet. Jeg er glad Anne var med, for jeg klarer ikke kaste folk vekk på julaften, men klarer hun. Eller, hun prøvde i allefall så godt hun kunne. Når klokken var over-arbeidstid i USA ringte jeg for å ønske god jul som vanlig. Michelle og ungene var i Disneyland, men jeg fikk snakket med Jill og Tony. :)

Taco var en hit. Også i år. Vi fikk religiontime i taxien og. Muslimene har noen gode poenger i deres religion. Som at de ved juletider gir 2,5 prosent av alt de eier av gull og penger til noen som trenger det. Kanskje vi nordmenn kan starte med å gi like mye i nødhjelp som vi gir i presanger? Eller bare 2,5 prosent. 2,5 prosent av 44milliarder er jo en god del det. Jeg er glad jeg skal feire uten julegaver neste år, jeg føler meg litt ekkel når jeg tar del i den julen vi har i Norge som stort sett bare er pengebruk. Selv om jeg på andre siden setter pris på vel-gjennomtenkte julegaver…

Ja, men nå skal jeg ikke drepe juleånden, og her er ett gullkorn fra "barnemunn": "Jeg vil ha rom." "Nei, det er jo julaften, vi drikker ikke på julaften". "Men det er jo romjul, da må vi jo drikke rom". Nei, dette var morsommere live enn på web. Ha en flott ROMjul :)

GOD ROMJUL!

This entry was posted in Livet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>