Komodo Liveaboard

Thomas og solnedgang

Thomas og solnedgang

“The Duyung” er en ombygget seilbåt som seiles av en tysker som har bodd i Indonesia i over 20 år. Han er gift med verdens koseligste indonesiske dame, og denne dama lager den beste maten jeg har fått på lenge. Fantastisk.

Thomas har viderefortalt mange historier om denne båten fra kollegaene hans her i KL. De har reist tilbake 4 år på rad, og i år var vi så heldige å få bli med.

Vi fløy fra Bali sist lørdag, i ett lite propellfly, og kunne se hvor fine korallene var fra flyet. Turkis hav, hvite strender, ubebodde øyer.

Nudie Branch, ca 4 cm lang

Nudie Branch, ca 4 cm lang

Ombord på båten gikk det ikke mange timer før dykkingen var i gang, og i løpet av en uke dykket jeg 21 ganger, det lengste varte 52 minutter, det dypeste var 50 meter.

Det kjekkeste var å følge strømmen gjennom ett sund, det var som å være på tivoli, bare at jeg slapp å bli kvalm. Helt fantastisk, suse forbi skilpadder og digre fisker i en voldsom fart, for så å stoppe opp når strømmen slutter rett utfor den fine seilbåten.

Vi fant noen svære Manta Rays som var over 1,5 meter idiameter. Vi såg en diger Giant Travelli og noen enorme Bumpheads. Jeg fant en fantastisk liten rosa Nudie Branch, men selvsagt etter at undervannsboksen til kamera ble ødelagt, så lite av dette er fotografert.

Flotte koraller og klart vann

Flotte koraller og klart vann

Dykkingen var fantastisk, og anbefales til alle som liker fantastiske koraller, masse fisk, og spennende dykking. Men, den var også ganske krevende. Fullmånen gjorde sitt til at strømmene var ekstra sterke, og jeg må innrømme at vi ofte måtte bruke korallene som anker for å ikke bli trukket opp eller nedover i vannet. Enkelte ganger måtte vi tømme BCDen for luft og klamre oss til det første vi fant bare for å holde oss samlet. Jeg er glad jeg har litt erfaring og i det minste Advanced sertifikatet mitt.

Fint landskap

Fint landskap

Uken gikk fort med tre – fire dykk til dagen, vi fikk noen nattdykk også, noe som var veldig spennende. Den siste dagen kunne vi ikke dykke noe særlig fordi vi skulle fly (farlig farlig) så da drog vi til lands og hilste på Komodo Dragene. Om de var tamme vet ikke jeg, men ingen av oss ble komodo dragemat.

Mellom dykkene slappet vi av på dekk med bøker og hjemmelagte kaker

Mellom dykkene slappet vi av på dekk med bøker og hjemmelagte kaker

Dersom noen skulle ønske å dra på en sånn tur etter å ha lest innlegget mitt kan dere klikke her. Mannen som driver det får snart ny og enda finere båt, så denne turen blir nok bare bedre og bedre. Det fine er jo størrelsen på gruppene, han nekter å ta flere enn 8 mennesker, så vi 6 som var med denne gang lo godt av de andre båtene som kom forbi med 15-20 dykkere ombord.

Klar for dykketur

Klar for dykketur

Vi var nesten alltid alene i vannet, og det får hele opplevelsen til å være enda litt mer ekslusiv.

KL er alltid veldig kjipt etter en sånn tur. Spesielt dager som i dag, da himmelen er grå og jeg ikke har så mye å gjøre annet enn klesvask og lunsj og gitarspilling.

Svære komododrager

Svære komododrager

De siste nettene sov vi på dekk og våknet i seks tiden av soloppgangen

De siste nettene sov vi på dekk og våknet i seks tiden av soloppgangen

Fint landskap

Fint landskap

Fine koraller

Fine koraller

This entry was posted in Anbefaling, Indonesia, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>