Den Store Eggjakten

Den ene fridagen jeg ønsket meg har blitt til 3, kanskje flere dersom det ikke kommer flere turister snart. Hvor ble dere av? Kom å dykk med oss! Jeg kjeder meg!

Uansett, alle disse fridagene gjør meg jo istand til å prøve ut nye frokoststeder her i Khao Lak, men i dag måtte jeg gi opp å dra tilbake til stamplassen, Stempferkafé, her følger historien om den Store Eggjakten!

Fridag nr en bestemte jeg meg for å prøve en thai restaurant som ligger bare 30 meter fra her jeg bor. Det var en sen frokost, men frokost her er servert hele dagen, så ingen problem :p

Kokt egg

Jeg bestiller toast, appelsinjuice og ett hardkokt egg. Etter fire henvendelser om hva slags egg jeg vil ha, “egg of choice” eller “scramble egg” (der egg of choice i virkeligheten betyr stekt egg) klarer jeg å forklare at ett kokt egg er når man koker vann og legger egg oppi i 8 minutter.

Resultatet? Ett vannglass med eggmasse oppi.

Skuffet men godt likevel.

Kokt egg

Så, fridag nr to prøvde jeg meg på Walkers inn. Der hadde de god juice, min beste hangover kur nå som jeg ikke har basseng: Limejuice. Men, nok en gang.. “Hard boiled egg” blir sånn:

Så, her i Thailand er det ikke akkurat lett å få tak i hardkokt egg, men vanligvis går det veldig bra når jeg går på Stempferkafè, og der gikk jeg i dag, min tredjefridag.

Jeg bestiller det vanlige, ett rundstykke, appelsinjuice og hardkokt egg, med presisjon på HARDkokt, fordi jeg alltid får bløtkokt her.

Hardkokt egg

Så kommer maten, jeg gleder meg, åpner egget og det renner klar væske ut. Bløtkokt hade jeg levd med, men når eggehviten ikke engang er hvit da må jeg si noe. Så jeg sier noe, venter på nytt egg, og endelig, etter tre dager får jeg det perfekte egget. Nam :)

Nå har jeg kanskje avslørt at jeg kjeder meg litt på fridagene mine. Det holder liksom med en, kanskje to, men tre.. da begynner jeg å kjede meg. Men, jeg har fått brukt hengekøyen, og har lest masse i den nye boken min “A short history of everything” av Bill Bryson.

Selv om det er fint å sove lenge tror jeg at jeg krysser fingrene fra en telefon fra ett dykkersenter i kveld :)

This entry was posted in Livet, Thailand. Bookmark the permalink.

3 Responses to Den Store Eggjakten

  1. AK says:

    Med? Å innrømme at det er kjedelig med fri? Eller å ha endelig fått skikkelig egg? :p

  2. bareAnne says:

    Jeg mente egget, men begge deler er vel en prestasjon :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>